Şi totuşi… există hoteluri cu 100% grad recomandare şi pe Litoralul românesc! Recomandările AmfostAcolo.2011

La 3 ani de la înfiinţare, AmfostAcolo.ro acordă primele diplome de excelenţă hotelurilor de pe Litoralul românesc care au reuşit să acumuleze un grad de recomandare de 100% din partea clienţilor.

Odată cu acumularea unui număr relevant de impresii şi recomandări din partea turiştilor, AmFostAcolo.ro şi-a propus să evidenţieze şi să recompenseze, anual, cele mai merituoase hoteluri de pe ţărmul românesc al Mării Negre – mai precis cele care au adunat doar recomandări pozitive din partea tuturor clienţilor (şi care şi-au scris impresiile pe AmFostAcolo.ro). Nu sunt, poate, foarte multe în acest prim an – în jur de 20 – însă rezultatele sunt îmbucurătoare şi dătătoare de speranţă atât pentru turismul autohton, în general, cât şi pentru turistul român, în particular.

Criteriile de selecţie au fost două:

(1) părerile să fie reprezentative (unitatea de cazare respectivă să fi acumulat, până la 31 mai anul curent, un număr minim de impresii şi recomandări din partea clienţilor săi – nu au fost luate, de exemplu, în calcul, acele unităţi unde existau doar 1-2 recomandări)

(2) gradul de recomandare general să fie de 100%.

Merită subliniat că AmFostAcolo.ro nu şi-a propus să determine, prin această iniţiativă, care sunt cele mai bune hoteluri de pe Litoral – veţi regăsi, de exemplu, în lista recomandărilor şi hoteluri de două stele! Recomandările AmFostAcolo.2011 recompensează, în fapt,  hotelurile care au reuşit să ofere clientului conditii si servicii pe masura asteptarilor avute de la banii platiti pentru sejur – pe scurt un raport preţ/calitate optim – determinându-l să recomande acest hotel altora şi, foarte probabil, să se gândească la o reîntoarcere.

Festivitatea de înmânare a Recomandărilor AmFostAcolo.2011 va avea loc sâmbătă, 25 iunie, la hotel Iaki din Mamaia, începând cu orele 17:00.

Pentru o invitaţie de participare, rog trimiteţi o solicitare pe adresa: [email protected]

NOTA: lista hotelurilor care vor primi Recomandarile AmFostAcolo.2011 va fi afisata pe site duminica, 26 iunie.

O copie a diplomei inmanate va fi afisata explicit in pagina dedicata fiecaruia dintre hotelurile selectate.

11 thoughts on “Şi totuşi… există hoteluri cu 100% grad recomandare şi pe Litoralul românesc! Recomandările AmfostAcolo.2011

 1. Abia astăzi am revenit acasă.
  Iată lista hotelurilor premiate:
  La secţiunea hoteluri, au atins 100% grad de recomandare din partea turiştilor (la 31.05.2011, dată la care a fost făcută analiza): Splendid 4*, Elegance 3*, Iaki 4*, Majestic 3*, Dunărea 2*, Sulina 2*, Casa de la Mare 3* – toate din staţiunea Mamaia; Hotel Corsa 3* Mangalia, Afrodita 4* şi Sunquest 3* – Venus, Cocor 4* şi Dobrogea 3* – Neptun.

  La secţiunea Pensiuni şi Vile, au primit diplome de excelentă, ptr gradul de 100% recomandare din partea turştilor, Pensiunea Alfa 5* din Mamaia, vila Casa Ancora 3* din Costineşti şi vilele Rocco şi Elena, ambele de 3 stele, din Eforie Nord.

  In plus fată de cele 16 unităţi de mai sus, am premiat alte 5 hoteluri, selectate ca “Editor’s choice”. Deşi nu au reuşit atingerea unuia dintre cele două citerii (fie nu au obţinut incă numărul minim necesar de reviews-uri pentru a fi luate in calcul, fie au un grad de recomandare bun, insa nu 100%), aceste hoteluri s-au remarcat prin investitii si un management de calitate, inovativ; personal cred foarte mult in potenţialul lor şi dorim să le incurajăm pe drumul ales. Este vorba despre Phoenicia Holidays – Mamaia Sat, Del Mar, Dorna şi Lotus – toate din Mamaia şi Sara (ex Midia) din Neptun

 2. Am sperat ca voi reusi sa-mi fac cumva timp sa scriu mai pe larg despre acest mini-eveniment. Trebuie sa dau batut, insa, nu se intrevede nicio posibilitate in aceasta privinta, datorita programului foarte incarcat.
  L-am rugat totusi pe pepsi70ro (fiind din localitate, am apelat la el pentru ajutor logistic in cele doua-trei zile cat amfostacolo) sa ma ajute si in aceasta privinta; in masura in care va gasi si el timp, va scrie un articol (probabil in sectiunea “Din viata comunitatii, fara puncte (hors concours)). L-am vazut facand si cateva poze, in timp ce eu vorbeam la tribuna.

 3. Buna ziua

  Vad ca printre hotelurile de pe litoralul romanesc nu se regaseste in topul hotelurilor,dar sa va spun ceva,Hotel Sara din Neptun este cu adevarat nu colt de rai. Nu are piscina,ei si? Dar are 5000 m patrati de verdeata,o gradina SUPERBA ,o terasa la fel.Eu am fost in perioada 20.06-02.07 2011,a plouat mai tot timpul.La ce ma ajuta o piscina afara? Dar o terasa acoperita si o gradina japoneza? Va spun ca eu m-am simtit excelent acolo chiar pe timp ploios. Ce e mai frumos decat sa asculti ploaia si sa miroasa a iarba proaspata si a flori?
  Hotelul Sara este absolut minunat,curat,cu personal prietenos dar si imediat sa te ajute cand deschizi gura ca doresti ceva,intr-un cuvant : profesionisti.Pentru un hotel de doua stele este super,are tot ce doresti,dar nu are piscina,ei si? Credeti ca numai hotelurile cu piscina exterioara sunt nemaipomenite? Pai ,sa nu mai mergem pe litoral decat in hoteluri cu piscina,ca de aceea mergem la MARE sa ne balacim in piscina.Aiurea mai gandesc unii dintre noi!Da ,poate aveti dreptate sa faceti baie in piscina,atata timp cat mergeti in faimoasa si luxoasa Mamaia,unde majoritatea hotelutelor deverseaza in mare stiti voi ce. Eu insami am intalnit un astfel de ‘submarin’in apa ,asa ca …mergeti la mare pentru a face baie in piscina,ce in rest nu mai conteaza nimic.

 4. Hotel Sara SE NUMARA printre hotelurile premiate – a primit o diploma de excelenta “Editor’s Choice” – vezi ultimul paragraf din postul cu lista hotelurilor premiate

 5. Ma bucura intiativa voastra , dar sunt dezamagit ca nuregasesc intre premianti doua hoteluri foarte dragi mie si care pentru serviciile lor ar fi meritat. Si anume Hotel Tomis din Mamaia si Tismana din Jupiter.
  Poate data viitoare !

 6. Sincer sa fiu, Hotel Tomis ar fi meritat din plin si in opinia mea si chiar pregatisem si pentru acest hotel o diploma; este insa singurul caz in care proprietarul ne-a rugat sa amanam decernarea, pentru a nu se intrepreta (este seful asociatiei hotelurilor de pe Litoral)
  Despre Hotel Tismana nu ma pot pronunta, pentru ca nu-l cunosc; in momentul selectiei nu se incadra insa in criteriile de premiere (nu avea recomandari de 100% *la acel moment*)

 7. Sunt de acord intr-adevar cu cele spuse in legatura cu Hotel Tomis 3* – Mamaia. Intr-adevar hotelul ofera servicii foarte bune, toti cei care aufostacolo pot confirma asta…am ramas surprinsa cand am citit acum ca nu s-a numarat printre cele care au primit premii, insa am inteles de ce pana la urma. Sincer, din toata inima, va recomand acest hotel…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.