Important! Bulgarii impun, în aceste zile, controale suplimentare în punctele de trecere a frontierei din cauza pestei porcine

Pentru limitarea răspândirii pestei porcine africane, cei care trec prin punctele de frontieră sunt trași pe dreapta cum ajung pe teritoriul Bulgariei.

Bulgaria a anunțat Poliția de Frontieră din România că a luat măsuri pentru limitarea răspândirii pestei porcine africane în regiunile de la graniță. Au fost interzise importurile de carne de porc, a informat Garda de Coastă. 

Mai multe regiuni din partea de nord a Bulgariei au fost declarate zone calamitate. În consecință, au fost luate măsuri pentru limitarea răspândirii acestui virus pe teritoriul național, spun oficialii bulgari.

În acest sens, autoritățile bulgare interzic importurile de materii prime sau produse alimentare de origine animală care conțin carne de porc.

Cetățenii români care se prezintă la punctele de trecere a frontierei româno-bulgare pentru a intra în Bulgaria sunt atenționați că pot fi supuși controlului fizic al mijlocului de transport, urmărindu-se identificarea materiilor prime și a produselor de origine animală, în vederea confiscării acestora.

Pentru evitarea aglomerărilor, Garda de Coastă recomandă turiștilor tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Pe raza județului Constanţa, de exemplu, la graniţa cu Bulgaria, sunt cinci puncte de trecere a frontierei cu specific rutier, în total, fiind disponibile 9 benzi de control pe sensul de intrare în țară, respectiv 10 benzi pe sensul de ieşire, astfel:  PT. Vama Veche – Durankulak; PTF Negru Vodă-Kardam, PTF Ostrov-Silistra, PTF Lipnița –Kanardja și PTF Dobromir-Krushari. Ultimele două fiind pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 08:00 la ora 20:00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.